Home Wie-is-wie Glen De Waele

Glen De Waele

Bestuurslid en Erevoorzitter

Socrates zei het al vele eeuwen geleden: 'de mens is van nature een politiek dier'.  

Geen betere introductie dan deze gevleugelde woorden om Glen te omschrijven. Aangezien ze zijn beide passies en academische interesses trachten te combineren, namelijk geschiedenis en politiek. Glen is gediplomeerd historicus en politicoloog gespecialiseerd in Modern en Hedendaagse Geschiedenis en Europese politiek. En bovendien ook N-VA'er van het eerste uur. 

Door zijn studies in Gent had hij zijn politieke interesses eerder op passieve wijze onderhouden. In 2017 kwam echter de kentering. De politieke microbe had zich in het Vlaamse bloed genesteld. Sinds december 2017 is hij dan ook actief lid van de bestuursraad van N-VA Waregem als jongerenverantwoordelijke. Hetzelfde jaar dat hij toetrad tot Jong N-VA Ugent als bestuurslid en het jaar erop als penningmeester. Hierna volgde al snel het idee om ook lokaal de jongerenpartij op te richten. Zo werd hij in juli 2018 medeoprichter, en eerst verkozen voorzitter, van Jong N-VA Regio Waregem, de koepelafdeling van de gemeenten Anzegem, Deerlijk, Oostrozebeke, Waregem en Wielsbeke.

Naast politiek houdt Glen van een goed non-fictie boek en probeert hij, tussen de vergaderingen door, geregeld aan fitness te doen.

Waregem
26 feb 1995