Home Wie-is-wie Matthis Christiaens

Matthis Christiaens

Bestuurslid

Matthis is geboren en opgegroeid in Waregem. Hij studeert momenteel Handelsingenieur aan de Universiteit Gent en is bovendien daar lid van de studentenvereniging Jong N-VA UGent. Zijn vrije tijd vult hij met zijn gitaar, non-fictieboeken en fietstochten in zijn gemeente Desselgem of langs de prachtige Leie.

Zijn eerste stappen in de politiek zette hij toen hij 17 was. Na een dag stage voor de Youca Action Day bij Vlaams volksvertegenwoordigster Sabine Vermeulen kreeg Matthis de politieke kriebel te pakken en sloot hij zich aan bij de lokale jongerenafdeling van N-VA, Jong N-VA Regio Waregem.

Vanuit zijn opleiding Handelsingenieur is hij geïnteresseerd in economie, technologie en milieu. Het ideaal Waregem voor hem is een stad waar er aandacht is voor het milieu en duurzaamheid, een stad die volop inspeelt op de nieuwste technologieën om beter beleid te voeren, een stad waarin iedereen zich thuis voelt - zowel jong áls oud - en tenslotte een stad waar de burgers inspraak hebben in projecten. De inzichten en kennis die hij vergaart tijdens zijn opleiding, wil hij dan ook gebruiken om dit ideaal Waregem tot realiteit te brengen.

Tot slot wil hij een leestip meegeven voor zij die ook willen meewerken aan zo’n stad, maar niet weten waar beginnen: ‘Doughnut Economics' van Kate Raworth, verplichte lectuur voor iedere politicus volgens Matthis!

Waregem
15 mei 2001